Rezervare Camera

office@pensiuneasplendid.ro

0231612920, 0747.771.381

Cultura Dorohoi

Inapoi

In Dorohoi functioneaza 2 cinematografe cu o capacitate de 700 locuri si 2 muzee (Muzeul George Enecu si Muzeul de Stiintele Naturii, deschis in anul 1968), urmand ca in urmatorii ani sa se dea in folosinta Complexul Cultural George Enescu cu 500 locuri. Mai functioneaza o biblioteca care este dotata cu un fond de carte de 65.431 volume, 898 discuri,121 casete audio inregistrate si 146 dispozitive, biblioteca fiind un loc de studiu si relaxare pentru locuitorii municipiului. De asemenea, orasul are amenajate 3 parcuri in care sunt pozitionate diferite statui si monumente istorice.
Municipiul Dorohoi merita sa fie vizitat pentru obiectivele turistice cu care s-ar mandri orice localitate. Este vorba despre Catedrala orasului situatia vis-a-vis de pensiunea Splendid, Biserica Sfantul Nicolae, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant (1495) si Biserica de lemn ”Adormirea Veche si Nasterea Maicii Domnului”, construita in secolul al-XVIII-lea si declarata monument istoric. Pentru comemorarea personalitatilor de seama de pe meleagurile Dorohoiului se organizeaza manifestari culturale dedicate acestora.
Municipiul Dorohoi are o serie de monumente istorice extrem de importante pentru patrimoniul national al Romania, dintre care:
- Situl arheologic de la Dorohoi, punct ” Vatra Targului” localizat pe Strada Stefan cel Mare nr.61, pe tot teritoriul din jurul Bisericii Sf. Nicolae, datat cu origine din secolul XV-XVII, epoca medievala.
- Fosta prefectura, azi Muzeul de Stiinte Naturale, datat din 1899
- Casa Ciopec, datare 1939
- Casa Costache Enescu, Str. George Enescu 81, datare 1860
- Turnul clopotnitei Biserici Domnesti de pe Str. Stefan cel Mare 61, datat sec. XVIII
- Bustul omului politic Mihail Kogalniceanu din 1913
- Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial situat pe Str. Ghica Grigore din Piata Primariei si datat din 1926
 Mai multe informatii despre orasul Dorohoi puteti gasi accesand www.dorohoi.ro